Op vrijdagmiddag 10 februari is de eindexpositie bestaande uit een zwarte markt en een witte markt. Het moment waar je heel de week naartoe hebt gewerkt. Iedere groep zal een eigen marktkraam krijgen en uitgedaagd worden om het product aan de bezoeker te “verkopen.” Hoe? Dat is een eigen keuze. Denk hierbij aan een social media campagne, posters, flyers of misschien nodig je zelf wel mensen uit. Ook bepaal je zelf met je groep op welke markt je gaat staan: op de witte- of op de zwarte markt. De witte markt heeft de focus op producten voor het bedrijfsleven. De zwarte markt heeft de focus op producten voor de spion van de toekomst.

Bezoekers eindexpositie

Iedereen is van harte welkom om een kijkje te komen nemen op de eindexpositie. Nodig dus gerust ouders, familie en vrienden uit. Entree is gratis. In het bijzonder zijn al onze Partners in Education (ca.70!) uitgenodigd. De kans dus om te netwerken!

Opzet van de eindexpositie

Alle bezoekers krijgen een speciale munt bij de entree van de eindexpositie: die munt kan men investeren in het favoriete product/product/concept/idee. Groepen worden uitgedaagd om hun product dus letterlijk te “verkopen” op de markt en hun marktkraam aan te kleden. Uiteindelijk worden alle munten verzameld bij een zogenaamd “Stem-kraampje.” Het idee is om hier een digitaal systeem te bouwen, waarbij men in een machine het muntje kan werpen en er zo +1 op de teller komt te staan. De 6 groepen met de meeste investeringen mogen hun idee pitchen op het hoofdpodium in max. 5 minuten. De Partners in Education zijn hierbij het “jurypanel.” Zij beslissen gezamenlijk wie de winnaar wordt en zich “Winner NEXT 2017” mag noemen. Uiteraard is er nog een mooie prijs! De eindexpositie sluiten we af met een gezellige borrel en diverse DJ’s.